EN   | JA
Mutlaka Tat
Gökçeada
Gökçeada mutfağı geleneksel yaşam biçiminin bir yansıması olarak Türk ve Rum mutfaklarının karışımını yansıtarak doğal, yalın ve özgün tatlar içermektedir. Adanın verimli topraklarında doğal yollarla üretilen zeytinyağı, kendi bağlarında yetişen üz...
Lapseki
Bahar Pilavı, Lapseki mutfağının iddialı yemeklerdendir. Özellikle Hıdrellezde oğlak etiyle yapılan bu pilav yörede yaşayan herkes tarafından bilinen ve sevilen bir lezzettir. Ayrıca Peynir Helvası, Çanakkale’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi,bu y...
Yenice
Çanakkale’nin denizden uzak diğer ilçelerinde olduğu gibi, Yenicede de buğday ve süt ürünleri, yemeklerinin ana kaynağıdır. Keşkek Yenicede de özellikle düğünlerin ana yemeğidir. Köylerde taş fırınlarda yapılan köy ekmekleri oldukça lezzetlidir. Ma...
12345