EN   | JA
Mutlaka Tat
Eceabat
Eceabat mutfağı Çanakkalenin yöresel mutfağı ile benzer özellikler taşımaktadır. Peynirli patlıcan, katmer, simit lokumu, çörek ekmeği, pirehu, tarhanalı patlıcan, peynir helvası mafiş Eceabat’ın yöresel yemekleri arasındadır.
Ezine
Peynir kahvaltıların vazgeçilmezi ve pek çok insan için süt ürünlerinin en değerlilerindendir. Çeşitler, peynirin yapılmasında kullanılan sütün farklılığına, üretim sürecine ve bekletilmesi gibi faktörlere bağlı olarak oluşmaktadır. Ezine peynirini...
Gelibolu
Gelibolu, deniz ürünleri özellikle sardalyesi ile ünlüdür. Sardalye kebabı, tuzlu sardalye, sardalye konservesi çeşitleri gibi, sardalyenin çok çeşitli kullanımı söz konusudur. Peynir helvası, Gelibolu lokumu, Mevlevi tatlısı, Süt tarhanası, simit ...
12345