EN   | JA
Mutlaka Tat
Biga
Biga, birçok farklı kültürün bir arada yaşadığı yörenin farklı yaşam biçimleri de mutfak kültürüne yansımıştır. Özellikle buğday, baklagiller ve etin yaygın kullanımı söz konusudur. Gödek, keşkek, kaçamak, rugatnik, halpama, şipsi, peynir tatlısı, ...
Bozcaada
Tarih boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının etkisi mutfağına da yansımıştır. Ada mutfağında deniz ürünleri, zeytinyağlılar ve üzümün tartışılmaz yeri vardır. Rum ve Türk mutfakları harmanlanmış haliyle hala etkisini sürdürmektedir...
Çan
Çanakkale yemek kültürünün lezzetlerini Çan mutfağında da görmekteyiz. Özellikle muhacir köylerindeki mutfak kültürü, yörede sıklıkla karşılaşılan lezzetleri oluşturmaktadır.
12345