EN   | JA
Mutlaka Tat
Yemek Kültürü
Akdeniz mutfağı içinde yer alan Çanakkale’nin yemek kültüründe de zeytinyağı vazgeçilmez bir unsurdur. Hemen tüm sebze yemeklerinde ve salatalarda kullanılır. Çanakkale’ye ait geleneksel yemekleri, tarihi çarşısı içinde yer alan lokantalarda bulabi...
Ayvacık
Yörede yemekler daha fazla et ve hamur işleri ağırlıklıdır. Nohut ekmeği (lokum), kuş otu Gözlemesi, gödek(pişi), yumurta lokması(kuru lokma), kapaçma börek, kartala, çullama(çırpmalı), bakla keşkeği, tarhana ve kuskus yörede tüketilen hamur işleri...
Bayramiç
Bayramiç Kazdağı eteklerinde zengin topraklara sahip olduğundan sebze, meyve ve diğer tarımsal üretim açısından çok şanslıdır. Yörede Çanakkale’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi keşkek, ot yemekleri ve süt ürünleri yoğun olarak tüketilmektedir.
12345